Ви є тут

Зміни реєстраційних даних до свідоцтва платника єдиного податку вносяться в день подання до органу доходів і зборів відповідної заяви, – Луцька ОДПІ

Лише за 9 місяців поточного року  до Луцької ОДПІ надійшло 2472 заяви від фізичних осіб – підприємців щодо спрощеної системи оподаткування. Понад 30 відсотків заявників «спрощенців», внесли зміни реєстраційних даних до свідоцтва платника єдиного податку.

Про це під час особистої зустрічі з суб'єктами господарювання міста Луцька та району повідомила заступник начальника Луцької ОДПІ Тетяна Павлова.

"У разі зміни найменування юридичної особи, прізвища, імені, по батькові фізичної особи – підприємця або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків) заява подається протягом місяця з дня виникнення таких змін", – зазначила Тетяна Павлова.

Посадовець вкотре нагадала присутнім, що до раніше виданого свідоцтва платника єдиного податку в день подання платником єдиного податку заяви органом доходів і зборів вносяться зміни щодо:

1) прізвища, імені, по батькові фізичної особи – підприємця, або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків);

2) податкової адреси суб’єкта господарювання;

3) місця провадження господарської діяльності;

4) видів господарської діяльності.

На завершення зустрічі Тетяна Павлова наголосила, що форму заяви можна завантажити з веб-порталу Міністерства доходів і зборів України у рубриці "Податки, збори, платежі", підрубриці "Місцеві податки".

Довідково: платники єдиного податку І-ІІ груп у разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності подають відповідну заяву не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни. Платники єдиного податку ІІІ-ІV груп у разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності подають заяву разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни.

Інформаційно-комунікаційний відділ Луцької ОДП