Ви є тут

В людей забирають житло: горохівські посадовці гальмують житловий проєкт райради

Кілька місяців тому Луцька районна рада спільно із Волинською обласною радою, народним депутатом Вячеславом Рубльовим та Городищенською громадою ініціювали соціальний проєкт передачі приміщень колишніх ФАПів як житло для медиків, освітян, поліцейських, рятувальників тощо.

«Ми спільно започаткували масштабний соціальний проєкт для фахівців, щоб утримати їх в селах, а Горохівська громада своєю жадібністю та діяльністю, яка спрямована на розруху, а не на створення чогось нового, звернулась до суду, який заблокував нам можливість передавати ФАПи як житло для людей», - розповів голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

За заявою Горохівської міської ради Господарський суд Волинської області заборонив Луцькій районній раді, комунальному підприємству «Райтеплобуд» та Городищенській сільській раді вчиняти будь-які дії, пов’язані із відчуженням майна. Зокрема мова йде про приміщення колишніх ФАПів, які планувалися передати місцевим мешканцям як житло.

«Окремі посадові особи Горохівської міськради задалеко зайшли. Це не Луцькій районній раді горохівські посадовці блокують роботу, а в людей забирають житло! Загралися вони у своїй жадобі до майна, яке їм не належить. Майно було власністю Горохівської районної ради і воно не було передано у власність Горохівської громади, а стало власністю Луцької районної ради», - зауважив заступник керівника, керуючий справами Луцької районної ради Андрій Лев.

 «Через амбіції горохівських посадовців страждають прості люди, які могли б отримати ФАП як будинок для проживання. Приміщення колишніх ФАПів в останні роки не використовувались, вони стояли пусткою і руйнувалися без господаря. Я не бачу жодного плану зі сторони Горохівської громади, як використовувати закинуті об’єкти нерухомості, які їм належать. А вони у них є, я впевнена. Проте житловий проєкт Луцької районної ради вони блокують.  Якби приміщення ФАПів були у власності Горохівської громади, ніхто не надав би їх під житло ні медикам, ні освітянам, ні правоохоронцям.  Стояли б, поки повністю не зруйнувалися», - додала заступниця керівника виконавчого апарату Луцької райради Тетяна Павлова-Багрійчук.

До слова, Луцька районна рада вже подала апеляційну скаргу до Північно-західного апеляційного господарського суду.