Ви є тут

Заходи до Дня вшанування пам'яті жертв Голодомору

Пригадай, Украйно, XX століття своє.

Дві трійки фатальні, як символ ненависті й горя

Цей рік 33-ій ще й досі у серці пече

Якимсь несказанним і вічно страждаючим болем.

Багато трагедій пережив український народ, але страшнішого лиха, як Голодомор 1932-1933 років, історія України не знає. Голодомор – одна з найстрашніших катастроф історії людства. За своїм вражаючим масштабом Голодомор можна порівняти тільки з втратами нашого народу під час Другої світової війни. Ці страшні сторінки історії відкрились для сьогоднішнього покоління тільки декілька років тому.

23 листопада Україна вшанувала пам’ять жертв Голодомору та політичних репресій. 

У цей день відбулась Скорботна хода від Театрального майдану до Замкової площі за участю представників духовенства, виконавчих органів обласної та міської ради, виконавчого апарату районної ради, начальників управлінь, відділів райдержадміністрації, підприємств, установ, громадських та політичних організацій.

Потому на Замковій площі пройшла панахида за померлих земляків,  яких було приречено на голодну смерть лише за те, що вони були українцями та мітинг-реквієм. 

О 16:00 пам’ять загиблих вшанували загальнонаціональною хвилиною мовчання, після чого присутні взяли участь у загальноукраїнській акції «Засвіти свічку!».

У цей день ми об'єднуємось у слові та молитві за Україну, ставимо свічки віри та надії.

Це - знак нашої пам'яті.

Це - святий вогник, який зігріє душі загиблих.

Це - світло очищення задля нашого майбутнього.

Царство небесне всім невинно замордованим голодом.