Ви є тут

Школярі Луцького району дізналися про основи податкових знань

Представники Луцької ОДПІ  провели презентацію спецкурсу «Основи податкових знань» дев’ятикласникам Підгайцівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназії» Луцького району Волинської області. Учнів  ознайомили з розділами підручника та поспілкувалися зі старшокласниками про місце і роль податків в житті суспільства.

Розповідаючи про посібник «Основи податкових знань», начальник Луцької ОДПІ Світлана Савчук,  звернула увагу учнів на тому, що  даний спецкурс дасть їм змогу ознайомитися з процесом виникнення і справляння податків, набути теоретичні знання у розв’язанні економічних задач,  сформувати навички поведінки у ринкових відносинах. Основною метою курсу податкових знань є формування в учнів основ податкової грамотності та розуміння ними необхідності сплати податків для суспільства в цілому.

«Цей курс допоможе дітям обрати активну позицію свідомого громадянина – платника податків, котрий дбає про економічне процвітання своєї держави. Підручник також стане у нагоді не лише під час засвоєння навчального матеріалу, а й допоможе з вибором професії у майбутньому», – зазначила Світлана Павлівна.

Нагадаємо, що спецкурс «Основи податкових знань» розроблено двома міністерствами – Міносвіти та Міндоходів, для учнів 9 класів та спрямовано на формування податкової культури підростаючого покоління. У Міндоходів очікують, що вивчення спецкурсу в школах стане  фундаментом для якісних змін в економіці держави в майбутньому.

У наступні два роки  планується розширити курс і для учнів 10-х та 11-х класів. Таким чином, в Україні  буде запроваджена  комплексна  система податкової освіти у середній школі.

 

Інформаційно-комунікаційний відділ Луцької ОДПІ