Ви є тут

Розрахунки фізичних осіб сумою понад 150 тисяч гривень здійснюється лише у безготівковій формі

Фізичні особи мають право здійснювати розрахунки на суму, яка перевищує 150 000 гривень, лише шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок, внесення або перерахування коштів на поточні рахунки (у тому числі у депозит нотаріуса на окремий поточний рахунок у національній валюті).

Про це під час «круглого столу» з суб’єктами господарювання міста Луцька та Луцького району повідомила заступник начальника Луцької ОДПІ Світлана Сава.

 Посадовець звернула увагу, що Постановою № 210 установлено граничну суму розрахунків готівкою, зокрема, для:

підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня в розмірі 10 000 (десяти тисяч) гривень;

фізичної особи з підприємством (підприємцем) протягом одного дня за товари (роботи, послуги) у розмірі 150 000 (ста п'ятдесяти тисяч) гривень;

 фізичних осіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі 150 000 (ста п'ятдесяти тисяч) гривень», – прокоментувала дану новацію Світлана Сава.

Довідково: з 1 вересня 2013 року набрала чинності Постанова Правління Національного банку України від 06.06.2013 № 210 «Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою». Зазначеним документом внесено зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, яке затверджене постановою Правління Національного банку України від 15 грудня 2004 року № 637.