Ви є тут

Радниця голови райради Віра Баландіна взяла участь у Всеукраїнській нараді із децентралізації

У м. Затока Одеської області відбулася XXI Всеукраїнська нарада-семінар з актуальних питань децентралізації. Участь у заході, організованому Асоціацією районних та обласних ради України, взяла радниця голови Луцької районної ради Віра Баландіна.

На нараді обговорили необхідні кроки для подальшого впровадження реформи децентралізації, нормативне забезпечення фінансових гарантій діяльності районних та обласних рад, роль районних та обласних рад у сфері регіонального розвитку.

За підсумками наради-семінару учасниками розроблено пропозиції до Комітету ВРУ з питань бюджету та Комітету ВРУ від питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та міського будівництва щодо законопроєкту «Про Державний бюджет України на 2022 рік».

«Головні пропозиції передбачають: субвенцію районним радам на 2022 рік у розмірі 507 млн ​​грн; збільшення обсягу додаткової дотації щодо виконання переданих із державного бюджету видатків з урахуванням закладів освіти та охорони здоров'я; дозування резервування обласних бюджетів не менше 15 мільярдів гривень», - розповіла Віра Баландіна.