Ви є тут

Надходження від спрощенців стабільно зростають – Луцька ОДПІ

За дев’ять місяців 2013 року платники податків  міста Луцька та Луцького району, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили  до бюджету  31,8 мільйона гривень, що на 8,9 мільйона гривень більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

 Про це повідомили в координаційно-моніторинговому управлінні Луцької ОДПІ.

Як зазначають фахівці інспекції,  левова частка з цієї  суми сплачена підприємцями-фізичними особами. Від приватних підприємців бюджет отримав 23,6 мільйона гривень єдиного податку. Від діяльності спрощенців – юридичних осіб до бюджету надійшло 8,2 мільйонів гривень.

  За статистикою інспекції, 8662 фізичних осіб – підприємців обрали  спрощену систему оподаткування. Найбільшою популярною  серед платників  залишається друга група спрощеного оподаткування, на якій перебуває 4374 особи, 2340 спрощенців вважають для себе привабливою третю групу. В інших групах суб’єкти спрощеного оподаткування  розділились наступним чином : 1946 платників 1 групи та  2 платники  5 групи. Серед юридичних осіб – 796 підприємствам до вподоби  4 група, шоста група – 2 СПД.

Нагадаємо, у 2013 році платникам п’ятої групи зменшено ставки єдиного податку з 10 відсотків та 7 відсотків до 7 відсотків та 5 відсотків відповідно, а для другої групи  введено подання звітності раз на рік, а не щоквартально. Також, серед позитивних змін –  можливість для спрощенців протягом року змінювати групу.

Інформаційно – комунікаційний відділ Луцької ОДПІ