Ви є тут

Голова районної ради взяв участь у другому громадському форумі „Місцевий депутат – відповідальний представник громади”

23 жовтня голова районної ради Ігор Волошенюк взяв участь у другому громадському форумі „Місцевий депутат – відповідальний представник громади”, який реалізували спільно „Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу” та Волинська обласна рада.  Даний проект є продовженням проекту „Твій місцевий депутат: моніторинг діяльності депутатів місцевих рад в Україні (Волинська область)”, який здійснювався у 2011 році в чотирьох пілотних місцевих радах регіону, а саме: Волинській обласній, Луцькій районній, Луцькій та Ківерцівській міській радах.

Також участь у форумі взяли голова Волинської обласної ради Володимир Войтович, голова „Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу” Михайло Наход, виконавчий директор „Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу” Михайло Шелеп, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовід, голови районних та міських рад області, депутати місцевих рад, активісти громадських організацій та експерти. 

На форумі учасники розглянули дві дискусійні теми: „Впровадження принципів відкритості, прозорості та підзвітності у роботі депутатів місцевих рад:результати реалізації проекту „Активна громада – відповідальний депутат” та „Запровадження принципів відкритості, прозорості та підзвітності у роботі органів місцевого самоврядування”.

Голова ЦПАВК Михайло Наход розповів, що проект „Активна громада – відповідальний депутат” спрямований на зростання рівня публічності місцевих рад Волині.

„Наша розмова про принципи відкритості, прозорості, відповідальності. Кому, як не нам, показувати вищі стандарти? Можливо, комусь додасться більше роботи, бо ми намагаємося піднімати планку роботи органів місцевого самоврядування”, – зазначив Наход.

Ігор Волошенюк розповів про запровадження принципів відкритості, прозорості та підзвітності у роботі депутатів Луцької районної ради .

 Основною метою даного проекту було розширити можливості доступу мешканців Волинської області до інформації про діяльність місцевих рад та їх депутатів, через громадський моніторинг, експертний аналіз, збір та оприлюднення інформації про результати роботи депутатів та фракцій у визначених місцевих радах підвищити їх рівень відповідальності перед виборцями, спонукати до реалізації передвиборчих програм та сприяти створенню умов для обрання ефективних представників в майбутньому.