Ви є тут

Екологічна безпека та відповідальність виробника: як працює фабрика Nestlé у Торчині

Як компанія Nestlé у селищі Торчин дбає про навколишнє середовище та екологічну безпеку мали змогу побачити голова Луцької районної ради Олександр Омельчук, радник голови Юрій Ройко, народний депутат Вячеслав Рубльов, голова Волинської обласної ради Григорій Недопада та депутати обласної ради.

У пріоритеті компанії – екологічна безпека. Компанія Nestle в Україні взяла на себе зобов’язання до 2050 року вийти на нульовий баланс викидів вуглекислого газу, а до 2025 року зробити всю упаковку продукції придатною для переробки або повторного використання.

Крім того, у 2016 році на фабриці ПрАТ «Волиньхолдінг» було зменшено споживання води на 60% та енергоспоживання на 23%.

Під час екскурсії фабрикою відвідувачам розповіли також про впровадження розширеної відповідальності виробника (РВВ). Іншими словами, все упакування з проданих або ввезених на територію України продуктів буде збиратися окремо, сортуватися і перероблятися.

«Маємо унікальну можливість, не їдучи до Швейцарії, ознайомитись з європейським підходом до проблеми поводження з відходами на ПрАТ «Волиньхолдінг» - одній із фабрик, яка належить найбільшому у світі виробнику харчових продуктів Nestle'. Крім турботи про навколишнє середовище, компанія є бюджетоутворюючою для Торчинської громади, соціально- відповідальною та активно співпрацює з громадою і її керівництвом», - наголосив голвоа районної ради Олександр Омельчук.