Ви є тут

До уваги платників податків!

До уваги платників податків!

Звітність з єдиного соціального внеску подається до Луцької ОДПІ

Із 1 жовтня 2013 року звітність із єдиного соціального внеску подається не до управління Пенсійного фонду України у м. Луцьку та Луцькому районі, а до Луцької ОДПІ.

Отож, платників єдиного соціального внеску чекають за адресою м.Луцьк, Київський майдан, 4 у Центрі обслуговування платників податків. У залі №3  у віконечках від №1 до №6 у Вас не лише приймуть звітні документи, а й нададуть консультації щодо нарахування та сплати єдиного соціального внеску.

Бланки звітності із єдиного соціального внеску можна роздрукувати із веб-порталу Міндоходів, або ж придбати у Центрі обслуговування платників податків.

Нагадаємо, що звіти із ЄСВ подаються до 20 числа кожного місяця за попередній звітний місяць усіма підприємствами та підприємцями, які використовують працю найманих працівників чи громадян, які працюють  за цивільно-правовими договорами.

Щороку до 10 лютого звіти із єдиного соціального внеску подають підприємці, які працюють на загальній системі оподаткування та спрощенці, а також фізичні особи, які не займаються підприємницькою діяльністю.

Самозайняті особи (адвокати та нотаріуси) звітуються зі сплати ЄСВ до 1 травня.  

У Луцькій ОДПІ звертають увагу, що підприємцям -спрощенцям, котрі  є пенсіонерами за віком чи інвалідами та отримую пенсію, звітуватися з ЄСВ не потрібно. Не подають звіти з єдиного соціального внеску юридичні особи, що не використовують працю найманих осіб.      

Щоб уникнути будь-яких незручностей із поданням звітності, варто придбати електронний цифровий підпис та подавати звіти дистанційно, - радять фахівці Луцької ОДПІ.

 

Інформаційно-комунікаційний відділ Луцької ОДПІ